dinsdag 24 november 2015

Little alchemy

Wanneer je thuis aan de slag wilt met little alchemy kun je klikken op onderstaande link!


Succes met de speurtocht naar nieuwe elementen!





Huiswerk 8 december

Omdat er volgende week géén plusklas is moet je het huiswerk op 8 december meenemen naar school. Wat moet je doen? Jullie hebben allemaal een kijkwijzer gekregen. Deze gebruik je wanneer je naar onderstaande filmpjes kijkt. Na het kijken van de filmpjes maak je de vragen die op de kijkwijzer staan. Succes!

Het filmpje over de wind vind je door hier te klikken.
Het filmpje over klimaatzones vind je door hier te klikken.



Aan de slag met googledocs en chromebooks

Sinds twee weken beschikken we in de plusklas over chromebooks (laptops). Vandaag hebben we geleerd hoe we iets moeten typen/maken in googledocs. Heel handig! De meester kon op deze manier alles uitprinten wat er was gemaakt. Zo schoot het werk op!


Moodboards klimaat krijgen vorm

We hebben vandaag van verschillende klimaten een moodboard gemaakt. In tweetallen zijn de kinderen aan de slag gegaan. Op een prettige manier is er samengewerkt wat resulteerde in prima eindresultaten. Deze worden over twee weken aan elkaar gepresenteerd!





dinsdag 17 november 2015

Huiswerk 24 november

Je gaat thuis op zoek naar informatie over het klimaat waar jij je moodboard over maakt. In de groep heb je de taken verdeeld. Zorg dat je je informatie bij je hebt volgende week zodat jullie je moodboard af kunnen maken!

Succes allemaal!


Moodboard klimaat

Vandaag stond de tweede opdracht van het nieuwe project op het programma. Elk tweetal heeft een klimaat toegewezen gekregen. De kinderen onderzoeken dit klimaat en geven dat vorm door middel van een moodboard,

Alle klimaatzones zijn vertegenwoordigd in de groep, zo zien we straks ook wat de verschillen op aarde zijn. Volgende week ronden we de opdracht af.




De canon van mijn leermomenten

De kinderen zijn op zoek gegaan naar leermomenten die belangrijk voor hen zijn geweest. Deze leermomenten hebben de kinderen op een mooie en creatieve manier vormgegeven. Zo ontstond de canon van leermomenten. En die is voor iedereen verschillend!








dinsdag 3 november 2015

Rubrics

Voor de vakantie hebben de kinderen de rubrics ingevuld. Deze zit in hun portfolio. Om inzichtelijk te maken aan de kinderen wat er nu bedoeld wordt, staat elke activiteit een doel uit de rubrics centraal. Bij de startactiviteit van het project 'weer' stond het doel 'Ik zorg mee voor een goed resultaat van de groep' centraal. Bij het maken van het kwintijntje was dat 'Ik kan gedisciplineerd werken'. 

Op deze manier is het voor de kinderen duidelijk wat er bedoeld wordt met de verschillende doelstelingen en wordt het concreet.



Huiswerk 10 november

Vandaag hebben jullie allemaal een werkblad mee naar huis gekregen. Je gaat op zoek naar de betekenis van je naam.

Dit blad heb je volgende week weer bij je zodat we het kunnen nabespreken!

Kwintijntjes

Wederom gedicht in de plusklas. Vandaag zijn we aan de slag gegaan met kwintijntjes. Volgens een strak schema moest er gedicht worden! Dat leverde mooie resultaten op!







Start project 'weer'

Vandaag hebben we een start gemaakt met het nieuwe project. De komende periode gaan we werken over het weer.

We zijn eerst gaan onderzoeken wat we allemaal al wisten. Dat deden we voor onszelf, met z'n tweeën en met heel de groep. We hebben daarna de betekenis van de verschillende woorden opgezocht en deze woorden hebben we gerubriceerd en op de datamuur gehangen!

Hieronder wat foto's van deze activiteit!